På den här sidan kan du läsa om Running Flamingo AB´s köpvillkor. Tryck på den rubrik du vill läsa mer om för att expandera texten.

PRISER

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive moms. Alla priser är exklusive frakt om inget annat anges. Vi reserverar oss mot eventuella felaktigheter och förändringar utom vår kontroll

BETALNINGSSÄTT

Betalning sker genom betalningsmetod i kassan. Betalningsmetoden tillhandahålls av Bambora tillsammans med samarbetspartners.

Kortbetalning via Bambora accepteras av Visa, MasterCard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt.

LEVERANSVILLKOR

Frakten betalas alltid av kunden om ej annat uppgivits. Våra normala leveranstider är 3-5 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.

Avvikelser från ovanstående kan dock förekomma vid högre arbetsbelastning. Vid frågor ang. leveransen kontakta oss på info@therunningcompany.se

Leverans sker normalt via DHL eller PostNord om ej annat angetts.

Vid ej uthämtat paket som returneras till The Running Company debiteras köparen returfrakt med 59 SEK.

ÅNGERRÄTT

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. Dock gäller ångerrätten endast då produkten returneras i original förpackning/kartong och i väsentligen oförändrat skick och med produktens medföljande tillbehör.

Vid nyttjande av din ångerrätt:

 • Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info@therunningcompany.se. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.
 • Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.
 • Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.
 • Vid byte till ny vara står vi för frakten när den nya varan skickas ut.
 • På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Ångerrätten gäller inte vid:

 • Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.
 • Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.
 • Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
 • Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
 • Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.
 • Lösnummer av tidningar eller tidskrifter.

För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här.

ANSVARSBEGRÄNSNING
 • Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
 • Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
 • Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.
PRISÄNDRINGAR

Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående meddelande. Lagerförda produkter levereras alltid till bekräftat pris. Vid förändring av pris mellan order och leverans av en lagerförd produkt, gäller priset som lämnats i orderbekräftelsen. För de produkter som ej finns i lager, gäller orderbekräftat pris med reservation för prisjustering från leverantör eller övriga omständigheter utom The Running Companys kontroll. Vid eventuell prisjustering skall nytt pris godkännas av kund, annars annuleras ordern.

REKLAMATION

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post till info@therunningcompany.se för vidare instruktioner.

Meddela oss helst via e-post info@therunningcopany.se innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen.
Kom ihåg att du ansvarar för returfrakten till oss.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

REKLAMATION OCH KLAGOMÅL
 • Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.
 • Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
 • Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Hur går du tillväga vid reklamation?

 • Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till info@therunningcompany.se där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. 
 • När får dina varor är det viktigt att du kontrollerar så varorna inte är skadade eller felaktiga. Skulle varan vara felaktig eller skadad kontakta oss så snart som möjligt via e-post till adressen så får du vidare instruktioner. Du har 3 års reklamationsrätt enligt Svensk lag.

 • Om det inte lyckas oss att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.
 • Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.
PRODUKTINFORMATION

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.